INWESTYCJE

Wartość zrealizowanych wydatków majątkowych

w 2023 r.:

w stosunku do roku 2022

Kierunki wydatków majątkowych Gminy w 2023 r.

Łączne wykonanie wydatków majątkowych Gminy Kozy w 2023 r. wyniosło 31.529.020,42.

Poziom wykonania wydatków majątkowych w gminie wyraźnie wskazuje jej priorytetowe kierunki rozwoju. Blisko 96,6% wydatków majątkowych w 2023 r. skoncentrowanych było w obszarach:

Poniżej przedstawiono wykaz zadań zrealizowanych w wymienionych wyżej obszarach, a także pozostałych kluczowych przedsięwzięć z uwzględnieniem wykonanych kwot. Szczegółowa informacja opisowa dotycząca realizacji wskazanych zadań została zawarta również w sprawozdaniu opisowym z wykonania budżetu za 2023 r.

Budowa kanalizacji sanitarnej w Gminie Kozy - etap X

Wartość wykonania w 2023 r. dla projektu: 2 107 120,44 zł

Budowa kanalizacji sanitarnej w Gminie Kozy etap Xc obejmujący rejon: Małe Kozy, Wróblowice

Wykonawca wybudował ok. 2613,11 mb kanalizacji sanitarnej z odtworzeniem nawierzchni , ul. Bielska, Karpacka, Do Lasu, Krzewów, Makowa, Marzeń, Południowa, Rolna, Stroma, Winorośli, Złota.

Budowa kanalizacji sanitarnej w Gminie Kozy etap Xd obejmujący rejon: Stary Dwór

Wykonawca wybudował ok. 2209,09 mb kanalizacji sanitarnej z odtworzeniem nawierzchni, ul. Olchowa, Wapienna, Wierzbowa, Zawiła, Złocieni, Złota.

Budowa kanalizacji sanitarnej realizowana była ze środków przyznanych na operację typu „Gospodarka wodno-ściekowa” w ramach poddziałania „Wsparcie inwestycji związanych z tworzeniem, ulepszaniem lub rozbudową wszystkich rodzajów małej infrastruktury, w tym inwestycji w energię odnawialną i w oszczędzanie energii” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020. Wartość dofinansowania:  1.495.361,00 zł.

Kanalizacja sanitarna - pozostałe zadania

Transport i łączność

Wartość wykonania w 2023 r.:  13 202 081,34

inwestycje w zakresie transportu i łączności